Penitencial Germanor de Jesús Atado a la Columna en la seua Santa Flagel·lació
Any de Fundació: 1988
Seu Canònica: Parròquia de Sant Blas
Imatges:
Grup Escultòric de la Santa Flagel·lació: Santíssim Crist de la Fe en la seua Santa Flagel·lació • Manuel Martín Nieto 2013
Sayón • Manuel Martín Nieto 2015
Grup Escultòric del Jesús en la trobada amb la seua mare: Santíssim Crist de la Salut en la trobada amb la seua mare • Manuel Martín Nieto 2015. La nostra Senyora del Rosari • Antonio García Mengual 1998
Imatge Mariana: La nostra Senyora de la Corona d'Espines • Inocencio Cuesta 1945
Escut:
En el punt central de l'escut trobem la Sagrada Columna on va ser lligat Jesús per a ser assotat. De manera creuada trobem elements amb els quals es va dur a terme la Santa Flagel·lació i la llança del romà. Tot això enquadrat dins de la corona d'espines, símbol de la passió de Crist i que atorga nom a la titular mariana de la Germanor.
Indumentària:
És tradicional d'aquesta germanor portar vesta i antifaç de ras color aguamarina. Així mateix la capa i el faixí ras de color ivori. Porten també guants blancs, calçat negre i medalla de la Germanor.
Història:
Fundada en 1885, el "pas" era d'una gran qualitat artística, guardant-se a l'església de Santa María, en un lateral de l'altar dedicat a Sant Pere i Sant Pau. El mateix era traslladat a l'església del Carmen, d'on partia per a incorporar-se a la Processó General del Sant Enterrament en la vesprada del Divendres Sant, ocupant el seu lloc entre els passos de Sant Pere i el Ecce- Homo.
En 1931 es dissol la Germanor i no és fins a 1951 quan es reorganitza de nou gràcies a la labor dels Srs. Ravelló Montesinos i Sánchez Esteve, adquirint un magnifique pas de l'escultor alacantí Sr. Juan Giner Masegosa, que constava de tres figures: la del Crist, un soldat romà i un sayón que assota a Jesús. A partir d'aqueix moment, aquesta germanor torna a desfilar pels carrers alacantins, en aquesta ocasió, en la jornada del Dilluns Sant i des de l'església de les Reverendes Mares Caputxines. En 1956 estrena un nou tron tallat i ornamentado amb pa d'or, obra dels Germans Blanco, un pas que en l'actualitat processiona amb la germanor.
En 1966 la germanor deixa de desfilar i es dissol, reincorporant-se novament en 1968 des de la parròquia de María Auxiliadora. La germanor torna a dissoldre's, emmagatzemant tots els seus estris i objectes en uns magatzems que pateixen un incendi que devoren tot l'allí guardat, menys el tron tallat pels germans Blanco i un artístic estendard brodat en els tallers de Sr. Tomás Valcárcel.
En 1988 es reorganitza definitivament en la parròquia de l'alacantí barri de Sant Blas, desfilant en aquesta ocasió el Diumenge de Rams a la vesprada, comptat per a l'ocasió amb noves imatges adquirides a l'escultor murcià Sr. Antonio García Mengual. També es destaca la incorporació de dos passos més: el de La nostra Senyora de la Corona d'Espines, que ja va processionar amb la Confraria del Ecce- Homo en la dècada dels 50, talla anònima del segle XX, i la Trobada Dolorosa de Crist amb la seua Mare, obra també de García Mengual.
Entre 2013 i 2015 la germanor substitueix les talles de Sr. Antonio García Mengual, a excepció de la Verge, per obres de nova factura de Sr. Antonio Martín Nieto.
Aportació musical a la Setmana Santa